Om Sonny

Jag är uppväxt i Tranås i Småland där jag tidigt började med musik på Kulturskolan. Jag spelade trumpet tillsammans med min tvillingbror och här föddes ett stort musikintresse.

På gymnasiet gick jag estetisk musiklinje med sång som första instrument och började intressera mig för musikalgenren tidigt.

Efter gymnasiet flyttade jag till Skåne och gick ett år på Musikteaterskolan i Bjärnum. Efter Musikteaterskolan sökte jag mig till musikalartistutbildningen vid Balettakademien i Göteborg, varvid jag våren 2011 tog examen.

Sedan dess har jag frilansat inom musikal, teater och diverse andra åtaganden. Jag har bl.a. medverkat i uppsättningar som Les Misérables, Chess, Blodsbröder, Doktor Zjivago, American Idiot, Kristina från Duvemåla m.fl. 

Det senaste året har jag gjort framträdande roller i alltifrån strippmusikalen The Full Monty i Göteborg till barnoperan Andrejs Längtan på Malmö Opera. Jag har även hunnit göra operett-debut i föreställningen Teaterhotellet, samt turnérat med den nyskrivna musikalen Jag blir nog aldrig bjuden dit igen om Karl Gerhard och hans kärlekspartner Göthe Ericsson. I julas spelade jag Madickens pappa Jonas i familjeföreställningen Madicken på Junibacken på Lisebergsteatern i Göteborg.

Just nu studerar jag till pilot vid Trafikflyghögskolan i Ljungbyhed. Ett nytt kapitel i livet och en stor dröm som äntligen blir sann. Jag fortsätter artistkarriären och ser fram mot nya spännande utmaningar även där. Här på hemsidan kommer du kunna läsa om det mest aktuella.

Jag har alltid haft smak för scenen och är på ständig jakt efter nya utmaningar.
Läs mer om aktuella produktioner i min kalender och mer om tidigare erfarenheter i mitt cv.

För bokning och kontakt klicka här.

 

Följ mig gärna på Instagram! @sonnyenell