Arkiv

Välkommen till Arkivet! Här hittar inlägg från 2013 eller äldre.

Jushower och konserter

(2013-11-26) Julen är alltid fullspäckad av konserter och shower, i år är inget undantag! I helgen inleddes detta med årets upplaga av Music of the Christmas Night och idag tisdag sjunger jag med delar av samma gäng i Getinge kyrka utanför Halmstad. I december börjar repetitionerna av musikalen Rebecca på Malmö Opera, och parallellt med detta sjunger jag julens sånger i bl.a. Eksjö och Tranås.

15-24 november: Music of the Christmas Night, Stadsteatern Falkenberg
26 november:  Julkonsert i Getinge Kyrka
1 december: Första advent! Sjunger i Vrigstad kyrka kl. 10.00, i Hylletofta kyrka kl. 12.00 och på Gårlins Blommor i Tranås kl. 15.30 och 17.00
14 december: Sjunger med Sångarbröderna i Eksjö kl. 18.00
15 december: Sjunger med Tranås Manskör i Lövstadskyrkan, Tranås kl. 18.00
23 december: Julkonsert med tvillingarna Enell, Tranås Kyrka kl. 18.00
31 december: ”Ett magiskt nyår”, Holaveden Tranås kl. 15.00 och 18.00

Läs mer om respektive evenemang under fliken ”kalender”.
/ Sonny

__________________________________

Julkonsert med tvillingarna Enell 2013

(2013-11-08) Den 23 december är det dags för årets upplaga av Julkonsert med tvillingarna Enell. Det blir tredje året i Tranås och vi är glada att ha startat vad vi vågar kalla för en tradition. Vi kommer att bjuda på julens vackraste sånger och lite skoj om vartannat. Som vanligt gör vi även en insamling, detta året går pengarna till Svenska Kyrkans Internationella Arbetes julkampanj ”Ge alla barn en framtid utan våld”. Vi tycker detta arbete är enormt viktigt och vi avser slå förra årets insamlingsrekord på dryga 14 000 kr. Förbered er alltså på en mysig start på uppesittarkvällen i Tranås Kyrka, den 23 december kl. 18.00. Fri entré!
/ Sonny & Tobias

___________________________________

Ett magiskt nyår

(2013-10-24) På nyårsafton gästar jag showen ”Ett magiskt nyår” på Holaveden i Tranås. Förutom migmedverkar bl.a. Jimmy Svärdhagen (Känd bl.a. från TV-programmet Talang), Jenny-Maria Boij och Per-Anders Görebrant. Vi ger två föreställningar och biljetter bokas på Tranås Direkt, tel: 0140-68790 Läs mer på www.tranåsmagi.se
/ Sonny

___________________________________

Music of the Christmas Night 2013

(2013-10-24) Två helger i november är jag med i julshowen ”Music of the Christmas Night” på Stadsteatern i Falkenberg. Jag är med i alla föreställningar, förutom lördagen den 16 november. Showen pågår i två akter fyllda av julens sånger varvat med skratt och sketcher. Förutom mig medverkar bl.a. Robin Rösehag, Sara Axelsson, Kålle Gunnarsson, Pernilla Karlsson och Emelie Nordin. Boka biljetter på www.ticnet.se
/ Sonny

___________________________________

Turnén rullar vidare…

(2013-09-16) Efter två inledande spelhelger på Lisebergsteatern i Göteborg rullar nu jubileumsturnén ”Emil i Lönneberga” ut på vägarna i Sverige. Lisebergsteatern börjar faktiskt kännas som något av en hemmascen och det var väldigt härligt att spela för i stort sett knökfulla salonger samtliga sju föreställningar. Nästa stopp är Konserthuset i Jönköping på lördag, följt av Växjö Konserthus dagen därpå. Välkommen att besöka oss i höst på en ort nära dig! Se fullständig turnéplan och boka biljetter på www.showtic.se
/ Sonny

___________________________________

Musikalen ”Rebecca” på Malmö Opera!

(2013-08-21) Till vintern/våren ska jag vara med i Skandinavienpremiären av musikalen ”Rebecca” på Malmö Opera. I somras blev allt klart och hela produktionen känns väldigt spännande. Man kallar det för en suggestiv uppsättning och föreställningen är baserad på Daphne du Mauriers roman med samma namn, som 1940 blev film av legenden Alfred Hitchcock. En psykologisk thriller med mäktig musik av Sylvester Levay och Michael Kunze. Ser fram mot att dyka djupare ner i materialet. Regisserar gör Åsa Melldahl, Roine Söderlund koreograferar och dirigent är Anders Elijas. I huvudrollerna bl.a. Nanne Grönwall, Fred Johansson, Åsa Fång och Ida Högberg. Sist jag arbetade vid Malmö Opera var jag med i musikalen ”Les Misérables” och jag ser mycket fram mot att jobba där igen, nu som ensemble i ”Rebecca”, samt understudy för rollen Ben. Premiär 7 februari 2014! Läs mer här…
/ Sonny

___________________________________

Sverige-turné med ”Emil i Lönneberga” i höst!

(2013-08-07) Till hösten fortsätter äventyret med Emil i Lönneberga! I sommar spelar jag som bekant ”Anton” i Falkenbergs-uppsättningen och till hösten åker samma pjäs, fast i ny produktion och med nya skådespelare, på Sverige-turné. Jag ska spela Anton även i denna uppsättning och det känns otroligt kul att få fortsätta fira Emil, som ju fyller 50 år i år! Turnépremiären är på Lisebergsteatern i Göteborg den 7 september, sedan följer ytterligare 15 städer, från Ängelholm i söder till Sundsvall i norr. Läs mer om föreställningen och boka biljetter på www.showtic.se
/ Sonny

___________________________________

Jubileum för Schlagerabstinens!

(2013-07-02) På lördag är det premiär för showen Schlagerabstinens på Teater Storan i Falkenberg. Showen firar faktiskt 5-årsjubileum och själv är jag med för fjärde gången. Årets artister är, utöver mig själv, Johnny Johansson, Kålle Gunnarsson och Sara Axelsson och jag tror det kommer bli den ösigaste showen hittills! På premiären är Robin Rösehag gästartist och andra gäster under sommaren är bl.a. Sara Löfgren och Neo. Läs mer och ”gilla” oss på facebook.com/schlagerabstinens  Biljetter bokas på Falkenbergs Turistbyrå eller www.ticnet.se
/ Sonny

___________________________________

Emil-premiären!

(2013-07-02) Förra veckan hade ”Emil i Lönneberga” premiär i Falkenberg! Efter en fin repetitionsperiod gick premiären kalas och nu väntar totalt 24 föreställningar i Teatergläntan. Det känns speciellt roligt med Emil just i år, eftersom böckerna firar 50 år och intresset känns större än nånsin! Läs mer och ”gilla” oss på facebook.com/emilfalkenberg2013  Biljetter bokas på Falkenbergs Turistbyrå eller www.ticnet.se
/ Sonny

___________________________________

Blodsbröder har gjort sitt

(2013-05-08) I lördags, på min 25-årsdag, spelades sista föreställningen av musikalen Blodsbröder. Vi har spelat totalt 33 föreställningar på Teater Storan i Falkenberg och Lisebergsteatern i Göteborg och det har verkligen varit en resa. Det är någonting av det mäktigast jag varit med om och föreställningen kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta tillsammans med den otroliga grupp människor som tillsammans fick det att hända.

Kanske finns en fortsättning men ingenting är bestämt. Hursomhelst har det varit en fullkomlig upplevelse från början till slut. Läs lite om vad tidningarna skrev om Blodsbröder här!
/ Sonny

___________________________________

Emil i Lönneberga

(2013-04-11) Just nu befinner jag mig farligt nära Göteborg-premiären av musikalen Blodsbröder som alltså spelat färdigt på Storan i Falkenberg och nu ska inta Lisebergsteatern 19 april-4 maj!

Efter Blodsbröder börjar repetitionerna inför sommarens familjeteater i Falkenberg, där jag medverkar för fjärde året i rad. Årets föreställning är Emil i Lönneberga och jag ska spela Anton. Det är ett stort och härligt gäng som medverkar och jag ser fram mot att börja repa. Förutom mig medverkar bl.a. Malte Johansson, Johan Grimbeck, Johnny Johansson och Sara Axelsson. Under sommaren kommer jag även medverka i showen Schlagerabstinens på Teater Storan.
-Emil i Lönneberga spelas 25 juni-11 augusti!
-Schlagerabstinens ges 6 juli-10 augusti! 

Läs mer om Emil i Lönneberga här. Boka dina biljetter här. Vi ses i sommar!
/ Sonny

___________________________________

Assassins ut, Blodsbröder in

(2013-02-05) Musikalen Assassins har spelat klart i Södra Teatern i Stockholm och jag kan knappt greppa hur snabbt allting gick. Är så tacksam för föreställningen, all publicitet och fina recensioner i tidningar och teve och för all publik som tog sig dit. Läs lite om vad pressen tyckt r!

Nu drar nästa projekt snart i gång, nämligen en till omgång med musikalen ”Blodsbröder”, som blev en stor publiksuccé på Teater Storan i Falkenberg i höstas. Vi är så glada att vi får chansen att fortsätta spela och till våren gör vi alltså även föreställningar på Lisebergteatern i Göteborg. Blodsbröder spelar på:
-Teater Storan i Falkenberg 1 – 24 mars
-Lisebergsteatern i Göteborg 19 april – 4 maj

Biljetter bokas på www.ticnet.se för Falkenberg eller www.showtic.se för Göteborg.
/ Sonny

___________________________________

Assassins-premiär imorgon!

(2013-01-07) Imorgon kväll är det premiär för musikalen ”Assassins” på Södra Teaterns lilla scen Kägelbanan i Stockholm. Det är spännande föreställning och jag är väldigt förväntansfull inför de 11 föreställningar vi ska göra mellan 8-19 januari. Läs mer på www.assassins.se !
Pssst! Nu på torsdag 10/1 medverkar jag i ”Nordengren och Epstein” i Radio P1 kl 15.00 tillsammans med Karin Mårtensson och regissören Staffan Aspegren.
/ Sonny

___________________________________

Boka biljetter till ”Assassins”!

(2012-12-14) Om mindre en månad är det premiär för musikalen Assassins på Kägelbanan vid Södra Teatern i Stockholm. Assassins är en föreställning som kretsar kring de män och kvinnor som försökt/lyckats mörda amerikanska presidenter genom tiderna. Jag spelar John Hinckley som försökte mörda Ronald Reagan 1981.
Spelas endast 8-19 januari! Läs mer om föreställningen och boka biljetter på www.assassins.se!
/ Sonny

___________________________________

Julkonserter och nyårsshow

(2012-11-28) Julen bjuder alltid på mycket musik och stämningsfulla konserter. I år börjar jag med några stopp i de smålänska skogarna och avslutar året med att gästa en nyårsshow i min kära hemstad Tranås. Till min stora glädje blir det en uppföljare till förra årets ”Julkonsert med tvillingarna Enell” som jag och min bror, likt i fjol, bjuder på två dagar före julafton i Tranås kyrka. Här sjunger jag i jul:

2 december: Första advent! Sjunger i Vrigstad kyrka kl. 10.00, Hylletofta kyrka kl. 12.00 och Hultsjö kyrka kl. 18.00.
15 december: Sångsolist i årets julkörkonsert i Tranås kyrka med ca 170 körsångare. Kl. 15.30 och 18.00.
22 december: ”Julkonsert med tvillingarna Enell”, Tranås kyrka kl. 17.00.
31 december: Nyårsshowen MUMS, Holaveden i Tranås kl. 15.00 och 18.00.
/ Sonny

__________________________________

Musikalen ”Assassins” till vintern

(2012-10-23) Till vintern ska jag vara med i musikalen ”Assassins” i Stockholm! På Broadway blev det en stor succé på 90- och 00-talet och nu spelas den alltså för första gången professionellt i Sverige. Musikalen kretsar runt de män och kvinnor som försökt och/eller lyckats mörda amerikanska presidenter genom tiderna. Med väldigt speciell musik och texter berättas historien om människorna och drömmarna på ett alldeles särskilt sätt och jag ser verkligen fram mot att göra den här föreställningen. Jag spelar John Hinckley, mannen som försökte mörda Ronald Reagan i Washington 1981. Spelas 8-19 januari på Kägelbanan vid Södra Teatern i Stockholm. Regi: Staffan Aspegren.

Läs mer och boka biljetter på Södra Teaterns Hemsida.
/ Sonny

___________________________________

Blodsbröder halvvägs

(2012-10-15) Just nu är vi halvvägs in i spelperioden med musikalen BLODBRÖDER på Teater Storan i Falkenberg. Det har varit en stor upplevelse på alla plan och jag är så tacksam att få vara med i en så stor föreställning på en liten teater. Responsen från press och publik har varit överväldigande och nu hoppas vi alla på en fortsättning till våren. Tyvärr finns endast SEX föreställningar kvar som är spikade och sista föreställningen går av stapeln redan den 4 november. Så för dig som ännu inte bokat dina biljetter, passa på att boka in en kväll hos oss i Falkenberg. Boka på www.ticnet.se eller Falkenbergs Turistbyrå på tel: 0346-886 100. Vid bokning på kort varsel, ring projektledare Agnetha Andersson på tel: 0706-353 456.

Läs mer om föreställningen på facebook.com/blodsbroder
/ Sonny

___________________________________

Blodsbröder drar igång…

(2012-09-13) Om tre veckor har musikalen Blodsbröder premiär på Teater Storan i Falkenberg. I måndags började vi repa och det är ett otroligt härligt och förberett gäng som är med. Förutom mig medverkar bl.a. Robin Rösehag, Sara Axelsson, Pernilla Karlsson, Pierre Hagman, Caroline Sehm och Emelie Nordin. Blodsbröder är en av mina absoluta favoritföreställningar och jag ska spela Eddie, en av tvillingbröderna som musikalen handlar om. Boka biljetter på Falkenbergs Turistbyrå tel: 0346-886100, eller på www.ticnet.se

Läs mer om föreställningen och ”gilla” på facebook.com/blodsbroder
/ Sonny

___________________________________

Chess #2

(2012-08-12) Nu på torsdag, den 16 augusti, öppnar Chess på Aarhus Teater igen efter sommaruppehållet. Ny för perioden är bl.a. Thomas Høj som tar över rollen som Anatoly. Spelas på Aarhus Teater stora scen 16 aug-1 sept. Läs mer och boka dina biljetter på www.aarhusteater.dk
/ Sonny

___________________________________

En sommar i Falkenberg

(2012-07-21) Just nu är det full fart på aktiviteten i Falkenberg. I år gör jag min tredje sommar tillsammans med sommarteatern i Teatergläntan. Förutom Trollkarlen från Oz, som är årets pjäs, medverkar jag även i Schlagerabstinens för tredje året. Vi spelar totalt 7 schlagershower på Teater Storan och det är slutsålt sen länge. Tre onsdagar i juli/augusti är jag dessutom med i Allsång i Ugglarp och fungerar där som allsångskör och solist. Så har du en lucka i programmet i sommar, åk till Falkenberg! Biljetter bokas enklast via turistbyrån i Falkenberg, eller www.ticnet.se
/ Sonny

___________________________________

Blodsbröder

(2012-05-29) Till hösten ska jag vara med i musikalen Blodsbröder på Teater Storan i Falkenberg. Blodsbröder är en av mina absoluta favoritföreställningar och jag ska spela Eddie, en av tvillingbröderna som musikalen handlar om. Förutom mig medverkar bl.a. Robin Rösehag, Maria Doverud, Pierre Hagman, Sara Axelsson m.fl. Premiären är den 5 oktober. Se affischen i mitt galleri!
/ Sonny

___________________________________

Trollkarlen från Oz

(2012-04-18) Till sommaren kommer jag vara med i ”Trollkarlen från Oz”, som är årets familjeteater i Falkenberg. Jag ska spelaPlåtmannen och förutom mig medverkar bl.a. Johnny Johansson och Kålle Gunnarsson. Samtliga speldatum finns redan nu under fliken ”Kalender”. Boka dina biljetter på Falkenbergs Turistbyrå tel: 0346-886 100, eller på www.ticnet.se

Spelas i Teatergläntan i Falkenberg 27 juni – 12 augusti.
/ Sonny

___________________________________

Premiär Chess!

(2012-03-31) Igår kväll var det premiär för Chess på Aarhus Teater i Danmark. Det var en efterlängtad kväll efter dryga sex veckors repperiod och allt gick fint. Musikalen ges på Aarhus Teater hela våren med undantag från en liten turné till Köpenhamn i slutet av april och till Randers och Esbjerg i slutet av maj.
Fullständig spelplan, mer info och biljetter; www.aarhusteater.dk/chess.asp
/ Sonny

___________________________________

Repstart Chess

(2012-02-19) Nu är jag på plats i Danmark och har börjat repetitionerna av musikalen ”Chess” på Aarhus Teater. Det är ett väldigt gott gäng och hela upplevelsen känns otroligt bra. Premiär 30 mars. Info och biljetter: www.aarhusteater.dk/chess.asp
/ Sonny

___________________________________

Gott nytt år!

(2012-01-01) Gott nytt år! 2011 är slut och och året bjöd på många fina minnen och otroliga projekt!
Året började med ”Madicken på Junibacken”, som spelades december 2010-januari 2011 på Lisebergsteatern. Jag spelade Madickens far, vid sidan av mina studier vid Balettakademien. Under våren presenterade jag och resten av avgångsklassen vår slutproduktion ”Songs for a new world” på Balettakademiens Teater och kort därefter tog jag examen efter tre år i Göteborg. Hurra!

Under sommaren var jag med i showen ”Schlagerabstinens” på Teater Storan i Falkenberg, samt regiassistent och inhoppare i barnteatern ”Teatervinden” i samma stad. I juli började sedan repetitionerna av musikalernas musikal ”Les Misérables” på Malmö Opera, mitt första professionella jobb som musikalartist. Premiären var i september och föreställningen spelas fortfarande.

Vid sidan av Les Misérables har jag sjungit lite här och var, bl.a. i julshowen ”Music of the Christmas night” på Stadsteatern i Falkenberg, och i ”Julkonsert med tvillingarna Enell” i Sigtuna och Tranås. Nu, under julledigheten från Malmö Opera, spelar jag ”Tiljan” i ”Teatervinden” som under julen flyttat in på Lisebergsteatern i Göteborg.

Det har varit ett intensivt och mycket roligt år och ska jag välja ut en riktig höjdpunkt så får det bli premiären av Les Misérables den 16 september. God fortsättning på det nya året!
/ Sonny

___________________________________

Teatervinden

(2011-12-27) Missa inte barnteatern på Lisebergsteatern i jul! Den 16 december hade jag min premiär i pjäsen ”Teatervinden”. Jag delar rollen ”Tiljan” och spelar alltså endast vissa av speldatumen. Pjäsen är en kavalkad av flera olika Astrid Lindgren-pjäser och handlar om vaktmästaren Tiljan som jobbar på en teater som ska läggas ner och han minns tillbaka Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Karlsson på taket och många fler…

Mina speldatum: 16-19 dec, 28-30 dec, 3-4 jan. Mer info: www.2entertain.se eller www.liseberg.se
/ Sonny

___________________________________

Chess 2012

(2011-11-22) Under 2012 ska jag medverka i musikalen Chess på Aarhus Teater och på turné i Danmark och nu finns info och alla datum under ”Kalender”. Jag är med i ensemblen och vi ska göra ca 60 föreställningar i Århus, Köpenhamn, Randers och Esbjerg. Föreställningen framförs på engelska och huvudrollerna görs av bl.a. Maria Lucia, Philip Jalmelid och Jonas Malmsjö. Premiär 30 mars 2012. För mer info och biljetter: www.aarhusteater.dk
/ Sonny

___________________________________

Julmusik i kyrkorna

(2011-11-14) Vad vore julen utan musiken? I år sjunger jag julens sånger i bl.a. Tranås och Sigtuna.

18-19 november: ”Music of the Christmas night” på Falkenbergs Stadsteater (tre föreställningar)
27 november: Sjunger julsånger i Vrigstad kyrka kl. 10.00 och Hylletofta kyrka kl. 12.00
30 november: Julkonsert med tvillingarna Enell, Ansgarskyrkan Sigtuna kl. 19.00
22 december: Julkonsert med tvillingarna Enell, Tranås Kyrka kl. 18.30
31 december: Sjunger i Tranås kyrka, i samband med nyårsbönen kl. 18.00
Läs mer om respektive tillfälle under ”Kalender”.
/ Sonny

___________________________________

Les Misérables hyllas i pressen

(2011-11-01) Les Misérables fortsätter spela för fulla hus och vi har nu gjort en dryg tredjedel av föreställningarna. Vi spelar till den 12 februari och för den som är sugen att gå och titta så är det hög tid att beställa biljetter. Klicka här för att läsa lite om vad pressen tyckte efter premiären av föreställningen.
/ Sonny

___________________________________

Biljettsläpp Teatervinden

(2011-10-11) Den 25 okt kl. 9.00 släpps biljetterna till ‘Teatervinden’ på Lisebergsteatern i Göteborg. Pjäsen spelas 15 dec-8 jan och jag delar rollen som ‘Tiljan’. Mer information kommer snart!
/ Sonny

___________________________________

Music of the Christmas night

(2011-09-27) Den 18:e och 19:e november går julshowen ‘Music of the Christmas night’ upp på Stadsteatern i Falkenberg. Igår hade vi en första repetition i Göteborg och medverkar gör bl.a. jag, Emmi Christensson, Kålle Gunnarsson, Robin Rösehag och andraårseleverna vid Performing Art School i Göteborg. Showen innehåller allt från klassiska julsånger till sketcher och det ska som vanligt bli väldigt roligt att uppträda i Falkenberg. Vi gör totalt tre föreställningar och det har redan sålts över 700 biljetter. Boka dina biljetter på www.ticnet.se eller på Falkenbergs Turistbyrå, tel: 0346-886 100. Arrangör: Kåma Nöje
/ Sonny

___________________________________

Premiär i Malmö!

(2011-09-20) I fredags hade vi premiär med Les Misérables och det gick verkligen bra! Jag njuter varje stund av detta äventyr och är väldigt glad att vara en del av den otroligt duktiga ensemblen. Ni som ännu inte bokat era biljetter – nu är det dags! Bokning sker enklast på: Malmö Operas hemsida eller Malmö Operas biljettkassa, tel: 040-20 85 00.
/ Sonny

___________________________________

Les Misérables

(2011-09-08)  I höst är jag med i Les Misérables på Malmö Opera. Jag är med i ensemblen och spelar bl.a. en av studenterna (Joly). Repetitionerna går fint och det kommer bli en mäktig föreställning. Den 16 september har vi premiär och spelar t.o.m. 12 februari 2012. Biljetter och information: www.malmoopera.se / www.ticnet.se
/ Sonny

___________________________________

Nyöppnad hemsida!

(2011-09-06)  Nu har jag då öppnat sonnyenell.com. Spännande med en egen webbplats. Hoppas snart kunna publicera lite sköna inspelningar och bilder att lyssna och titta på. Stort tack till David Ekdahl som byggt hemsidan.
/ Sonny