Nyhetsflöde

Högt flygande planer!

(2018-01-09) 2018 är här och jag skulle vilja passa på att kasta en liten blick bakåt. 2017 har varit ett fantastiskt år. Karl Gerhard-turné hela våren, operett-debut på Ystad Teater i somras och Madicken-premiär på Lisebergsteatern strax före jul. Till detta en lång rad roliga konserter och hedersamma solistuppdrag. Jag kommer särskilt minnas Ted Gärdestad-konserten i Trollhättan i maj, och årets Julkonsert med tvillingarna Enell i Tranås Kyrka som inbringade över 68.000kr till Svenska Kyrkans julkampanj ”Jag är ett liv”. Nu en blick framåt! (Eller ska vi säga uppåt?) Jag har under året även sysslat med någonting helt annat, väsenskilt från musikalartistjobbet, och lite i smyg… Så kom beskedet – några dagar före jul fick jag veta att jag blivit antagen till pilotutbildningen vid Trafikflyghögskolan/Lunds Universitet. En verklig DRÖM går i uppfyllelse och lyckan är total! Det har varit en tuff resa med behörighetsstudier, en lång lämplighets- och antagningstester, samt en hel del självrannsakan. Men jag är så nöjd och stolt att jag tillslut vågade prova och det har verkligen varit värt allt slit! I mars börjar utbildningen. Den verkliga prövningen. Jag fortsätter givetvis även min artistkarriär, men i ett betydligt lugnare tempo. Det mest aktuella kan du läsa om här på hemsidan och jag kommer även fortsättningsvis skicka ut nyhetsbrev några gånger om året. För att prenumerera på mitt nyhetsbrev, tryck här! Vi hörs!
/ Sonny

___________________________________

Madicken på Junibacken 2017-18!

(2017-12-06) Just nu repar jag för fullt inför premiären av familjeföreställningen Madicken på Junibacken på Lisebergsteatern i Göteborg. Föreställningen spelades på Teater Intiman i Stockholm förra året och det är en riktig glädje att nu få vara med och jobba med det här gänget. Föreställningen utspelar sig i första akten på sommaren och i andra akten firar vi jul. Jag spelar Madicken och Lisabets pappa Jonas och i övriga roller bl.a. Pernilla Karlsson, John Pekkari, Ingalill Wagelin, Emil Söder, Alvina Åkerlind Reisne och Johlene Törngren. Spelas 20 december-14 januari. Läs mer och boka biljetter på showtic.se
/ Sonny

___________________________________

Operett-debut I Ystad!

(2017-06-02) I sommar gör jag operettdebut! Kammaropera Syd ger för tredje året i rad en operett på Ystad Teater och efter succéerna ”Glada änkan” och ”Läderlappen” är det i år dags för nyskrivna ”Teaterhotellet”. Musiken är skriven av bl.a. Strauss och von Suppé och för manus och regi står Rickard Söderberg som även gör en av huvudrollerna. Handlingen kretsar kring verkliga händelser vid invigningen av Ystad Teater 1894. Jag spelar journalisten Inge Schön och i övriga roller bl.a. Marianne Mörck och Laine Quist. Spelas 30 juni-9 juli. Läs mer på operaiystad.nu
/ Sonny

___________________________________

Lång turné med Karl Gerhard!

(2017-03-13) Just nu pågår turnén av helt nyskrivna musikalen ”Jag blir nog aldrig bjuden dit igen” för fullt! hittills har vi spelat på 7 orter och vi har ett knappt 20-tal kvar. Föreställningen är ett beställningsverk av Malmö Opera och handlar om Karl Gerhard och Göthe Ericsson. Jag spelar den unge Göthe och det är verkligen en fantastisk liten pärla. Väldigt fin roll att spela och superkul att vara på turné. Hoppas vi ses någonstans ute i landet! Spelas t.o.m. 14 maj. Se hela turnéplanen, läs mer om föreställningen och hitta biljettinformation till respektive teater här!
/ Sonny

___________________________________

Nyskriven Karl Gerhard-musikal!

(2017-02-16) Repetitionerna pågår för fullt inför vårens musikalproduktion ”Jag blir nog aldrig bjuden dit igen” på Malmö Opera och premiären är nu bara en dryg vecka bort. Föreställningen är helt nyskriven och det är otroligt spännande att jobba med någonting som aldrig tidigare spelats. Fantastisk text och musik av Erik Fägerborn och Jan-Erik Sääf, men naturligtvis finns även några av Karl Gerhards egna gamla alster med, t.ex. Jazzgossen. Handlingen kretsar kring Göthe Ericsson och Karl Gerhard och deras kärleksrelation, och verket bygger till stor del på Gerhards egna dagboksanteckningar. Jag spelar den unge Göthe och i övriga roller Lars Humble (Gerhard), Hans-Peter Edh, Niklas Riesbeck och Oscar Pierro Lindén. Nästa vecka får vi alltså premiär i Kävlinge, sedan följer 26 turnéstopp innan föreställningen tillslut flyttar tillbaka till Malmö Opera där vi spelar 6 (sedan länge utsålda) föreställningar. Se hela turnéplanen, läs mer om föreställningen och hitta biljettinformation till respektive teater här!
/ Sonny

___________________________________

JULEN 2016!

(2016-11-15) Julen närmar sig med stormsteg och det betyder mycket förberedelser inför julens alla konserter. I år ser jag fram mot att sjunga in julen i bl.a. Tranås, Jönköping och Nybro. Nedan följer min lilla julturné:

27 november: Jul-allsång med Tvillingarna Enell, Storgatan Tranås
27 november: Sjunger i Stockaryd Kyrka i samband med adventsfirandet
1 december: Sjunger i Torup Kyrka
6 december: Julens Toner, Madesjö Kyrka i Nybro
8 december: I midvintertid, Kristine Kyrka Jönköping
10 december: Luciajubileums-konsert, Tranås Kyrka
23 december: Julkonsert med Tvillingarna Enell, Tranås Kyrka

Läs mer om respektive evenemang på min särskilda flik ”JULEN 2016”! Vi ses!
/ Sonny

___________________________________

Andrejs Längtan har haft premiär!

(2016-10-13) I tisdags hade vi premiär med Andrejs Längtan på Malmö Opera! Jag är så glad att vara en del av den här produktionen! Det är en så fin liten saga som verkar landa på nya sätt varje gång vi möter publiken och det ska bli så kul att fortsätta spela. Just nu spelar vi skolföreställningar t.o.m. 26 oktober, men den 1-3 november ges 6 offentliga föreställningar på Operaverkstan här på Malmö Opera och det finns fortfarande biljetter kvar. Den 5 november ger vi även en föreställning på Landskrona Teater. Läs mer, titta på bilder och spela Andrej-spelet på Malmö Operas hemsida. (Biljetter till Landskrona Teater bokas på tickster.com)
/ Sonny

___________________________________

Radioteater-debut

(2016-10-13) Den 23 september hade Ungdomens Slut premiär på Sveriges Radio Drama (Tidigare Radioteatern). Föreställningen är skriven och regisserad av Marcus och Mattias Thernström och är en berättelse baserad på faktiska vittnesskildringar från första världskrigets skyttegravar. Lyssnaren får följa James och Owen, två unga soldater med varsitt perspektiv på kriget. Jag spelar James och Owen spelas av Jonas Bane. Pjäsen är 13 minuter lång och finns att lyssna på i SR appen eller via denna länk: Ungdomens Slut, Sveriges Radio Drama.
/ Sonny

___________________________________

Full Monty flyttar in i finrummet

(2016-09-08) Nästa vecka slår Konserthuset i Göteborg upp portarna till premiären av sin (vågar jag gissa) allra första strippmusikal! The Full Monty – Allt eller inget är musikalen som gjorde succé på Teater Storan i Falkenberg under två säsonger 2015-16 och nu flyttar in i finrummet på Konserthuset i Göteborg. Föreställningen är baserad på filmen med samma namn (Allt eller inget på svenska) och handlar om ett gäng arbetslösa fd stålverksarbetare som utan framgång försöker hitta ny sysselsättning. Jag spelar Jerry, som i rädslan att förlora vårdnaden om sin son, får idén att tillsammans med de andra sätta upp en strippshow. Helt klart är att ingen av dem har det som krävs, förutom möjligen charm… Jag spelar Jerry och i övriga roller bl.a. Kristian Ståhlgren, Robin Rösehag, Sara Axelsson och Pierre Hagman. Föreställningen spelas 17-18/9 och 11/11-4/12. Läs mer och boka på www.gso.se
/ Sonny

___________________________________

Lyckad turnépremiär i Västerås!

(2016-09-08) I lördags var det premiär för Pippi Långstrump på Konserthuset i Västerås. Premiären gick strålande bra och i söndags hann vi även med en föreställning på Uppsala Konsert & Kongress. P.g.a. sjukdom kunde jag tyvärr inte göra rollen som Konstapel Kling utan spelade endast Fru Granberg. Istället gjorde Martin Hallgren en hjälteinsats och hoppade in i mitt ställe på båda orterna. Nästa två stopp på turnén blir Nyköping och Norrköping där gör Johnny Johansson inhopp som Kling. Resterande föreställningar på turnén räknar jag med att kunna återgå till rollen som vanligt. Läs mer om turnén och hur du bokar dina biljetter här!
/ Sonny

___________________________________

Säsongen 2016-17 är här!

(2016-08-08) Efter en lång och skön sommarledighet börjar det dra ihop sig mot höstens alla spännande åtaganden. Säsongen 2016-17 kommer bl.a. bjuda på två musikaler, en barnoperaföreställning och en jubileumsturné med Pippi Långstrump!

Ja, och om vi börjar där…Om någon vecka startar repetitionerna av familjeföreställningen Pippi Långstrump som alltså ska ut på jubileumsturné. Jag ska spela Konstapel Kling. Klang spelas av min gode vän och parhäst Robin Rösehag. Vi spelar i 8 svenska orter med start den 3 september och föreställningen får sedan vila ett par månader innan vi flyttar in på Lisebergsteatern i Göteborg över julen. Läs mer här!

Till hösten får även musikalen The Full Monty nypremiär, denna gång på Göteborgs Konserthus. Efter två succésäsonger på Teater Storan i Falkenberg får föreställningen nytt liv och jag ser verkligen fram mot att spela Jerry igen! Förutom mig medverkar bl.a. Kristian Ståhlgren, Sara Axelsson, Robin Rösehag och Pierre Hagman. Läs mer här!

I oktober återvänder jag till Malmö! Jag ska spela Andrej i Malmö Operas uppsättning av barnoperaföreställningen Andrejs Längtan. En fantastisk liten pjäs om fantasi och ensamhet. Föreställningen är baserad på barnboken av Barbro Lindgren och musiken är komponerad av Georg Riedl. Spelas på Malmö Opera och turné 11 oktober – 5 november.Läs mer här!

Till våren 2017 spelar jag den unge Göthe Ericsson i Malmö Operas urpremiär av musikalen Jag blir nog aldrig bjuden dit igen. Föreställningen handlar om revykungen Karl Gerhard och hans evige assistent och kärlekspartner Göthe Ericsson. Spelas på Malmö Opera och turné 25 februari-14 maj 2017. Läs mer här!

Det känns som det kommer bli ett fantastiskt år och jag ser verkligen fram emot alltihop. Fler kul grejer är på gång och jag lovar att uppdatera så fort jag kan. Vill du läsa lite mer om respektive evenemang, klicka på länkarna ovan eller gå in i min kalender.
Mer information och fler datum kommer löpande!

Ha det bra!
/ Sonny

___________________________________

Spelman på taket – en succé!

(2016-04-09) Nu har vi gjort drygt hälften av de 23 planerade föreställningarna av Spelman på taket på Kulturhuset Spira. Redan ett par veckor FÖRE premiär var ordinarie föreställningar slutsålda och även de extraföreställningar som släppts upp är sedan länge fullbokade. Det är så mäktigt att vara mitt i en sådan succé! Jag hoppas verkligen Spira fortsätter vara en plats som väcker samma intresse och att framtida teater- och musikalproduktioner får samma ”schvung” som denna. Läs gärna JP:s recension av föreställningen här! Spelman på taket spelas på Kulturhuset Spira i Jönköping t.o.m. 28 april 2016.
/ Sonny

___________________________________

Lyckad premiär i Jönköping

(2016-03-14) I helgen hade vi äntligen premiär med musikalen Spelman på taket på Kulturhuset Spira i Jönköping. En så skön känsla! Föreställningen har verkligen kommit att bli viktig och stark för mig personligen. Vad som från början slog mig som en bra klassiker har blivit en oerhört aktuell och viktig föreställning, med alla uppenbara paralleller till vår historia och den verkliga världen, saker som händer i världen just nu. Det är också fantastiskt att vara del av en produktion som skapat så stort intresse och faktiskt sålt slut redan före premiär. Det har jag aldrig varit med om tidigare! Idag måndag släpps två extraföreställningar upp, den 5 respektive 28 april, men det gäller nog att vara snabb om man vill åt några biljetter. Responsen efter premiären var övervägande positiv och det är alltid en lättnad när publiken tycker om och blir berörd av det en gör. Läs Jönköpingspostens recension av föreställningen här! Spelman på taket spelas på Kulturhuset Spira t.o.m. 28 april!
/ Sonny

___________________________________

Musikalerna som fortsätter utan mig

(2016-01-29) I februari får både American Idiot och The Full Monty efterlängtade nypremiärer på Cirkus i Stockholm, respektive Storan i Falkenberg. Hade jag kunnat dela mig i tre delar hade jag älskat göra alltihop men det går ju inte. Jag repeterar just nu Spelman på taket med Smålands Musik & Teater med premiär 12 mars, en ny spännande utmaning. I Stockholm tar Petter Snive över rollen som Will och i Falkenberg blir det Fredrik Vahlgren som spelar Jerry.
Läs mer om Spelman på taket, Jönköping (länk)
Läs mer om American Idiot, Stockholm (länk)
Läs mer om The Full Monty, Falkenberg (länk)
/ Sonny

___________________________________

Spelman på taket repstart

(2016-01-11) I torsdags började så smått repetitionerna inför musikalen Spelman på taket i Jönköping! Känns jättespännande alltihop och jag ser fram mot att berätta mer under repetitionens gång. Jag spelar Motel Kamzoil och i övriga roller finns bl.a. Anders Ekborg (Tevje), Karin Mårtensson och Åsa Arhammar. Premiär 12 mars på Spira i Jönköping! Läs mer på www.smot.se
/ Sonny

___________________________________

Slut på Saltkråkan

(2016-01-11) Igår gjorde vi de sista två föreställningarna av familjeföreställningen Vi på Saltkråkan på Lisebergsteatern i Göteborg. Det var en intensiv spelperiod med 29 föreställningar spelade på 3 veckor. Hade hur kul som helst och jag hoppas att få komma tillbaka till mysiga Lisebergsteatern snart igen! Kolla gärna in när Nyhetsmorgon i TV4 hälsade på en morgon! Se klippet här!
/ Sonny

___________________________________

Tvilling-jubileum

(2015-12-03) Den 23 december är det dags för årets upplaga av Julkonsert med Tvillingarna Enell. I år firar vi 5-årsjubileum och nytt för i år är bl.a. att vi ger två konserter samma dag. Konceptet och idén är densamma – vi väljer julsånger vi älskar att sjunga och blandar upp med en avslappnad samtalston och mycket humor. I år kommer även texterna få ett särskilt utrymme i föreställningen. Förutom mig och min tvillingbror Tobias medverkar vår kusin Jessika Enell (sång), Maria Broman (piano m.m.), Josef Broman (bas m.m.) och en hemlig gäst… Den 6 december kl. 12.00 släpps biljetterna på Julbasaren vid Församlingshemmet i Tranås och därefter finns de att köpa på Pastorsexpeditionen som har öppet vardagar 10-12. Biljetterna kostar 80kr och alla intäkter går oavkortat till Svenska Kyrkans julkampanj ”Låt fler fylla fem”. Vi är så glada att Svenska Kyrkan i Tranås vill ha oss tillbaka och vi riktigt längtar till den 23:e! Välkomna!
/ Sonny & Tobias

___________________________________

Duvemåla-konserter över

(2015-11-19) Då var äventyret med Kristina från Duvemåla över för den här gången! I helgen sjöng jag rollen som Robert i konsertversionen av musikalen som i höst firar 20 år. Det var verkligen en maffig upplevelse att få vara med i denna stora produktion. Att få jobba och sjunga med några av mina favoriter igen var också fantastiskt roligt! (Sanna Nielsen, Philip Jalmelid, Åsa Fång, Marianne Mörck m.fl.). Tillsammans med Malmö Symfoniorkester och en 90 personer stor kör under ledning av Anders Elijas blev det en upplevelse jag sent kommer att glömma. För den som vill läsa mer har jag samlat några tidningartiklar och en recension HÄR, ett videoklipp från genrepet HÄR, samt några bilder HÄR. Vi hörs :)
/ Sonny

___________________________________

Spelman på taket 2016

(2015-10-29) Till våren spelar jag Motel Kamzoil i Smålands Musik och Teaters uppsättning av den ständigt aktuella Broadway-klassikern Spelman på taket. En stor, maffig musikteaterföreställning om kärlek och förföljelse i sekelskiftets Tsarryssland. Förutom mig medverkar bl.a. Anders Ekborg, Karin Mårtensson, Åsa Arhammar, en stor ensemble och Jönköpings Sinfonietta under ledning av Bjorn Dobbelaere. Regi: Staffan Aspegren. Repstart 7 januari och premiär 12 mars på Kulturhuset Spira i Jönköping. Biljetter och mer info på www.smot.se
/ Sonny

___________________________________

Jullovsteater i Göteborg

(2015-10-29) I jul medverkar jag i familjeföreställningen Vi på Saltkråkan på Lisebergsteatern i Göteborg. Föreställningen, som hade sin urpremiär i Falkenberg 2014, kommer närmast från Intiman i Stockholm och det känns jätteroligt att få hoppa in i detta goa gäng under spelperioden i Göteborg. Jag spelar Krister och Karlberg och förutom mig medverkar bl.a. Robin Rösehag, Hanna Elffors Elfström och Kristian Ståhlgren. Spelas 20 dec-10 jan. Köp biljetter och läs mer på www.showtic.se
/ Sonny

___________________________________

Publiksuccé och extraföreställningar i Falkenberg

(2015-10-20) Vi har nu spelat 6 föreställningar av Broadway-musikalen ”The Full Monty – Allt eller inget” på Teater Storan. Det är en fröjd att spela på Storan och jag älskar föreställningen och rollen. En stor bonus är det stora intresset från Hallänningarna, vi är överväldigade av all uppmärksamhet och beröm föreställningen fått i press och sociala medier. Redan före premiären var nästan 80% av biljetterna bokade och numera är hela hösten slutsåld. Idag på förmiddagen släpptes 12 extraföreställningar under februari-mars, men denna period spelar tyvärr inte jag Jerry, pga av min medverkan i Spelman på Taket i Jönköping.. Vem som kommer spela Jerry i mitt ställe är inte klart ännu. Boka biljetter på www.ticnet.se
/ Sonny

___________________________________

Drömroll i Kristina från Duvemåla

(2015-09-09) I november sjunger jag rollen som Robert i konsertversionen av Kristina från Duvemåla på Malmö Live. Det är verkligen en stor dröm som går i uppfyllelse! I övriga roller Sanna Nielsen (som Kristina), Philip Jamlelid (Karl Oskar), Åsa Fång (Ulrika) och Marianne Mörck (Berättare, Fina-Kajsa). Malmö Symfoniorkester och stor kör under ledning av Anders Elijas. Malmö Live 13-15 november. Mer info och biljetter: www.malmolive.se
/ Sonny

___________________________________

Spelar Jerry i The Full Monty

(2015-09-09) I höst spelar jag Jerry i Broadway-musikalen The Full Monty på Teater Storan i Falkenberg. Föreställningen är baserad på filmen med samma namn (Allt eller inget på svenska) och handlar om ett gäng arbetslösa fd stålverksarbetare som utan framgång försöker hitta ny sysselsättning. Jerry får, i rädslan att förlora vårdnaden om sin son, idén att tillsammans med de andra sätta upp en strippshow. Helt klart är att ingen av dem har det som krävs, förutom möjligen charm… Medverkande: Kristian Ståhlgren, Robin Rösehag, Hanna Holmgren, Anna Hallgren, Pierre Hagman, Sussi Björninger, Emelie Nordin, Thomas Pettersson, Charlotte Nilsson, Anneli Peterson, Simon Peterson, Mathias Jonsson och Tove Holm. Och jag då… :) Regisserar gör Kålle Gunnarsson och koreograf är Ran Hamilton. Spelas 10 okt-6 dec! Boka på www.ticnet.se
/ Sonny

___________________________________

Karlsson på taket har landat

(2015-08-24) För drygt en vecka sedan spelade vi sista föreställningen av Karlsson på taket i Teatergläntan, Falkenberg. Det var min femte sommar i Falkenberg sedan 2010 och absolut en av de bästa. Förutom Karlsson på taket har det också blivit åtta föreställningar av Schlagerabstinens och två shower på Falkenberg Pride i juni. Jag njöt särskilt av att få spela Fröken Bock i Karlsson på taket, en utmaning på många sätt. Om det blir fler somrar i Falkenberg återstår att se, men klart står att jag återkommer till denna västkustska pärlan redan i höst. Den 10 oktober är det premiär för The Full Monty – Allt eller inget på Teater Storan. Välkomna då!
/ Sonny

___________________________________

Konsert med Rickard Söderberg

(2015-04-09) Den 9 maj gästar jag och Mello-aktuella operatenoren Rickard Söderberg Kulturhuset i Sävsjö med en vårkonsert i kärlekens tecken. Vi kommer att bjuda på det bästa från musikalernas och operetternas värld i en blandning av personliga favoriter ur andra genrer. I pausen har du möjlighet att förbeställa Kulturhusets vårtallrik och hela kalaset är ca 2,5 timmar långt. Vi hoppas du vill komma och trivas med oss! Kulturhuset Sävsjö 9 maj kl. 18.00. Biljetter: 0382-142 00. (Priser: 320kr / 395kr inkl. mat)
www.kulturhuset.com
Foto: Andreas Paulsson
/ Sonny

___________________________________

Halvvägs med American Idiot!

(2015-03-13) Nu har vi spelat hälften av våra totalt 20 föreställningar av musikalen American Idiot på Malmö Opera. Det är en ren fröjd att spela och vi har fått överväldigande fint mottagande. Vi fortsätter spela en dryg månad till och sista föreställningen ges den 19 april. Läs mer och köp biljetter på Malmö Operas hemsida!
/ Sonny

___________________________________

Lyckad Idiot-premiär!

(2015-02-18) För en och en halv vecka sedan hade vi äntligen premiär för American Idiot på Malmö Opera! Efter 8 veckors rep och pusslande med Doktor Zjivago blev premiären lyckad och en mycket stor upplevelse! Förutom den fullkomligt skithäftiga upplevelsen att göra en huvudroll på Malmö Opera känns det också fantastiskt att få jobba med en så grymt begåvad grupp människor och artister av alla slag. Jag kan knappt vänta tills nästa föreställning. Pressen tyckte också om oss, läs några recensioner här! Läs mer om föreställningen och boka biljetter här!
/ Sonny

___________________________________

Julens konserter och shower

(2014-11-09) Det är bara november men redan börjar det kännas att julen närmar sig. För min del blir det som vanligt mycket musik kring jul, men något färre julkonserter än vanligt. I början av december börjar jag repa American Idiot och parallellt med detta spelar jag även Doktor Zjivago på samma scen men självklart har jag försökt få tid med några konserter som ligger mig varmt om hjärtat. Tillexempel återkommer mitt och brorsans hjärteprojekt Julkonsert med tvillingarna Enell i Tranås Kyrka 22 dec och i år gör vi även en föreställning i Vrigstad Kyrka på annandagen. I mellandagarna blir det sedan rep inför Malmö Operas stora Nyårsgala där jag medverkar som sångsolist. Jag ska bl.a. sjunga Karl-Oskar i ett Kristina från Duvemåla-medley och konfrenciär är Sissela Kyle.

29 november: Julbordsunderhållning på Vrigstad Värdshus 19.00
30 november: Första advent! Sjunger i Vrigstad Kyrka kl. 10.00
20 december: Julbordsunderhållning på Vrigstad Värdshus kl. 19.00
22 december: Julkonsert med tvillingarna Enell, Tranås Kyrka kl. 18.30
26 december: Julkonsert med tvillingarna Enell, Vrigstad Kyrka kl. 16.00
31 december: Nyårsgala Malmö Opera kl. 14.00 & 21.00

Fler evenemang kan tillkomma. Läs mer om respektive evenemang under fliken ”kalender”.
/ Sonny

___________________________________

Magishow på Spira i Jönköping

(2014-09-23) 29-30 oktober kommer trollkonstnären Jimmy Svärdhagen med vänner och husband till Kulturhuset Spira i Jönköping och bjuder på en show fylld av magi och skön musik. Jag medverkar som sångsolist men kommer även att ge mig in i akter som jag är betydligt mer osäker på… Medverkande: Jimmy Svärdhagen, Sonny Enell, Jenny-Maria Boij, Per-Anders Görebrant och kapellmästare Patrik Svanängen med sitt band.
Jimmy Svärdhagen – med fyra ess i rockärmen 29-30 oktober.
Läs mer och boka biljett på www.kulturhusetspira.se eller www.svärdhagen.se
/ Sonny

___________________________________

Blodsbröder snart tillbaka!

(2014-09-12) Idag om 3 veckor får succéföreställningen Blodsbröder nypremiär! Efter 33 föreställningar i Falkenberg och Göteborg 2012-13 ges nu 8 exklusiva föreställningar på Stadsteatern i Falkenberg 3-26 oktober. Jag spelar återigen Eddie, en av bröderna om musikalen handlar om. Vid sidan av detta fortsätter spelperioden av Doktor Zjivago i Malmö så det blir en del pendlande för mig nu framöver men jag gör det så gärna. Jag är bara så otroligt glad att vi får chansen att spela Blodsbröder igen!! Förutom mig medverkar återigen stora delar av orginalcasten, bl.a. Robin Rösehag (Mickey), Sara Axelsson (Mrs Johnstone) och Pernilla Karlsson (Mrs Lyons). Nya ansikten inför nypremiären är Tord Hansson (Sammy), Emelie Nordin (i rollen som Linda, har tidigare medverkat i ensemblen och mindre roller), Charlotte Nilsson (Donna Marie, ensemble m.m.) och Tore Norrby (lärare, polis, ensemble m.m). Läs mer och boka biljetter på www.ticnet.se och gilla oss gärna på vår facebooksida!
/ Sonny

___________________________________

Premiär med Doktor Zjivago

(2014-09-02) Efter lite stiltje här på hemsidan återupptar jag nu uppdateringen efter en på många sätt speciell sommar. En tragisk bortgång i familjen inledde sommaren, följt av en kort semester, varpå repetitioner inför musikalen Doktor Zjivago på Malmö Opera drog igång på full fart. Vid sidan av repetitionerna har jag även gjort framträdanden vid MALMÖFESTIVALEN (Rickard Söderberg med vänner) samt varit gästartist vid Schlagerabstinens i Falkenberg.
Efter 8 (VARMA) repveckor var det äntligen premiär i fredags och det vore synd att kalla det hela för något annat än en succé! Flera tidningar gav föreställningen toppbetyg och det känns verkligen som den har landat fint hos den publik som hittills sett oss. Det är en storslagen föreställning med bred målande musik och både intresset och biljettförsäljningen har varit rekordstor redan innan premiär. Jag är med i ensemblen och gör en liiten roll i första akten (Tolya). Följande datum gör jag inhopp i rollen som Yanko: 26/9, 10/10, 27/11, 10/12 och 17/1. I huvudrollerna Sanna Nielsen, Christopher Wollter, Åsa Fång, Philip Jalmelid och Johan Rabeus. Regi: Ronny Danielsson. Läs mer på www.malmoopera.se
/ Sonny

___________________________________

Galakväll på Malmö Opera

(2014-05-12) Nästa vecka, den 22 maj, är jag solist i Malmö Operas ”Galakväll”. Det kommer att bjudas på delar ur kommande musikal- och operasäsong och jag ska bl.a. sjunga en låt ur Green Day-musikalen American Idiot, samt ett medley ur musikalen Doktor Zjivago tillsammans med Eurovision Song Contest-aktuella Sanna Nielsen. Förutom oss medverkar även bl.a. Bruno Mitsogiannis och Åsa Fång. Läs mer och boka biljetter här!
/ Sonny

___________________________________

Huvudroll på Malmö Opera 2015!

(2014-04-10) Våren 2015 gör jag en av huvudrollerna i Europa-premiären av musikalen American Idiot på Malmö Opera. Jag ska spela Will, en av tre killar runt vilka handlingen kretsar. Det är en explosiv, känslomässigt engagerande musikal om vrede, kärlek och vänskap baserad på punkbandet Green Days temaalbum från 2004. Regissör är Philip Zandén, koreograferar gör Ambra Succi och förutom mig medverkar bl.a. Bruno Mitsoganis. Spelas 7 februari – 19 april 2015 och biljetterna släpps nu på måndag, 14 april kl. 09.00.
/ Sonny

___________________________________

Musikalen Doktor Zjivago till hösten

(2014-04-10) I höst är jag med i musikalen Doktor Zjivago på Malmö Opera. Det är den första av två stora musikalproduktioner jag medverkar i på teatern under säsongen 2014-15. Föreställningen handlar om fyra unga människors öde före, under och efter den ryska revolutionen och är baserad på Nobelpristagaren Boris Palsternaks roman. Jag medverkar i ensemblen och bland huvudrollerna finns bl.a. Christopher Wollter, Sanna Nielsen, Åsa Fång, Johan Rabeus, Philip Jalmelid och Marianne Mörck. Regisserar gör Ronny Danielsson och koreograf är Håkan Mayer. Spelas 29 augusti – 31 januari 2015. Läs mer här!
/ Sonny

___________________________________

Slutspurt för Hitchcock-musikal

(2014-03-31) Nu återstår endast 4 föreställningar av musikalen ”Rebecca” på Malmö Opera. Föreställningen har fått ett väldigt varmt mottagande av både press och publik, och nu gäller det alltså att passa på innan det är för sent. Återstående speldatum: 2, 5, 11 och 12 april. Läs mer och boka biljett på www.malmoopera.se
/ Sonny

___________________________________

Musikalen ”Bokstavligt Talat” till våren!

(2014-03-05) I vår ska jag vara med i musikalen ”Bokstavligt Talat” på Teater Aftonstjärnan i Göteborg. Det är Risk-Teaterns tredje musikal i Göteborg och vi har precis kommit igång med repetitionerna. Föreställningen, som heter ”Spelling Bee” på orginalspråk, är en skruvad musikalkomedi som handlar om en stavningstävling på en skola och jag spelar en av de tävlande; Nils Kraek (Barfee). Förutom mig medverkar Karin Mårtensson, Mala Kyndel, Emelie Nordin, Emil Schillén, Fredrik Persson, Emelie Sigelius, Robin Rösehag och Tore Norrby. Regissör är Mattias Palm och koreograf Daniel Larsson. Spelas på Teater Aftonstjärnan 24 april-6 maj , läs mer på www.risk-teatern.se
/ Sonny

___________________________________

Nytt utseende på hemsidan!

(2014-02-19) Från och med nu ser det lite annorlunda ut här på min hemsida. En ny design som förhoppningsvis både upplevs snyggare och enklare för dig som besöker sidan. Om du har synpunkter på informationsflödet eller utseendet på hemsidan, maila mig gärna dina synpunkter. Välkommen hit så ofta du vill :-)
/ Sonny

___________________________________

Repetitionsstart i Malmö

(2013-12-11) Nu har repetitionerna inför musikalen Rebecca på Malmö Opera dragit igång. I förra veckan startade allting med en första genomsjungning av hela verket, samt en kollationering där alla medverkande fick en bredare inblick i hur produktionen kommer att ta form. Jag blev väldigt imponerad och inspirerad av bl.a. all avancerad scenteknik som kommer omsluta denna starka föreställning med häftig musik och otroliga kostymer. Bl.a. kommer stora delar av dekoren fungera som bioduk jättelika projektioner som ska utgöra miljöer och rum genom föreställningen. Berättelsen utspelar sig på 20-talet och kretsar ett kärlekspar. Mannen, Maxim, förlorade sin fru Rebecca i en drunkningsolycka ett år tidigare men blir blixtförälskad när han möter en flicka på ett hotell i Monte Carlo. De gifter sig och flyttar ihop i Maxims stora slott Manderley, och där jobbar bl.a. hushållerskan Mrs Danvers (Nanne Grönwall). Mrs Danvers hatar den nya frun och gör allting för att hennes liv på slottet ska bli till ett helvete. Paret brottas med stora prövningar och Maxim blir snart misstänkt för att ha någonting att göra med Rebeccas död. Åsa Melldahl regisserar, Roine Söderlund koreograferar, Anders Elijas är dirigent och jag är en del av musikalensemblen, samt understudy för rollen Ben. Boka biljetter och läs mer om föreställningen på www.malmoopera.se
/ Sonny